Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /hsphere/local/home/mrjeep/willysjeepklubb.se/inc/dbconn.php on line 2
Willys Jeepklubb
TRÄFFREPORTAGEJEEPBLADETHISTORIKPRYLARKLUBBARBETELINKSANNONSER

Reportage

Höstträffarna på Ekeby - 2003-2002-2001

Ekeby

Klicka på årtalet så hittar du några bilder från höstträffarna på Ekeby 2003, 2002, 2001. Vi samarbetade med tunga terränbilsgruppen dom kom med flera fordon av varierande storlek. Många frÅn Willys klubben kom och det var mycket publik.

Det var stor aktivitet i den stora grusgropen det var en stor blandning av tärrängfordon. Efter nÅgra timmars lek i gropen och körning i slingorna som fanns i skogen sÅ var det dags för den vanliga grillningen. Därefter var det fri körning hela dagen..

Renajs Borås - 2002

Renajs

Här hittar du några bilder från en supertrevlig träff med många deltagare på Jeep- och militärfordonsträffen vid Renajs AB i Borås.


Vi besökte Renajs lokaler med möjlighetera att fynda. Flera 6-voltsbatterier inhandlades. Därefter drog vi vidare till uppställning vid Knalleland. Sedan blev det skogen med grill och trevlig samvaro. Övernattning blev det för de som önskade.


Tack Janne för ett jättefint arrangemang. Vi kommer gärna tillbaka nästa år!

Classic Car Show Margaretetorp - 2002
Till veteranbilsträffen i Margaretetorp kom det många besökare trots dåligt väder. Många bilar var det, men bara tre Jeepar och en Dodge. Några Land Rover fanns det också. Två bilder hittar du här.

 

Residensrallyt Mariestad - 2002-06-29

Lars Svensson

Här kommer en liten rapport från "Residensrallyt"i Mariestad den 29 Juni. Redan den 28:e samlades några entusiaster hemma hos Svensons kvällen För att grilla och ta en öl.

På lördagen samlades alla rallydeltagare nere vid hamnen. På startlistan fanns 213 fordon anmälda. Åtta Jeepar och en Dodge-ambulans gav sig iväg i grupp runt banan vid pass 11.30. En runda i riktning mot Skövde med 12 frågor blev det.

På kvällen var det dags igen att samlas hemma hos Lars och Katrina för trevlig samvaro och sedvanligt Jeepsnack.

Lite bilder från evenemanget hittar du här.

Vårträffen på Ekerö - 2002

Ekeby

Det var samling vid tiotiden vid jeepladan på Ekerö. Det kom ca 15 jeepar, någon enstaka Suzuki och en Dodge WC. Vi fikade och det blev en del jeepsnack som ju hör till. Och som traditionen bjuder så hade Perre Ekblad med sig lite gamla prylar som han lyckades prångla på några.

Vid ca 11.30 samlade vi ihop oss och körde i karavan till Färingsö, en färd på ca 25 km, där vi besökte Uppe som samlar på en del gamla motorer, traktorer, sågverk och en del annat intressant. Vid framkomsten slog vi eld på den mdhavda grillen som fått åka släpvagn efter Anders Suzuki. Det var redan ett MC-gäng där och studerade alla maskiner, men det fanns plats även för oss. Ubbe demonstrerade en gammal BM2-traktor med tändkulemotor. Sedan startade han en stor fartygsmaskin med tryckluft. Det var ett underbart ljud ur det grova 8-tums avgasröret.

Nu var det dags för grillen där vi la på diverse godsaker. Det smakar alltid bra med lite grillat vid sådana här tillfällen. Under tiden värmdes nästa tändkula, så att vi fick se ett gammalt sågverk i drift där remmen ville hoppa av. Men det var bara att ge den lite mer sirap så fungerade det utmärkt bortsett från att remmen flaxade som en gammal kråka. Kul var de! Ett stort tack till Ubbe som lät oss komma hem till honom och uppleva detta.


Vill du veta mer om tändkulemotorer så kan du besöka Tändkulans vänner